Current Affairs Quiz: December 10th, 2013

1. Recently a senior most judge of Supreme Court of India was retired after a successful tenure of 6 years. Name him.

a) Justice GS Singhvi

b) Justice S.J Mukhopadhaya

c) Justice D.P Buch

d) Justice R S Gujral

Answer: Justice GS Singhvi. Singhvi, the senior most judge of Supreme Court of India was retired after a successful tenure of 6 years.

2.  Mukesh Ambani’s Reliance Jio Infocomm Ltd has inked a telecom infrastructure-sharing pact with………….. ?

a) BSNL

b) Tata Communications Ltd

c) Bharti Airtel Ltd

d) MTNL

Answer: Bharti Airtel Ltd. Mukesh Ambani’s Reliance Jio Infocomm Ltd has inked a telecom infrastructure-sharing pact with Bharti Airtel Ltd.

3.  Who among the following will be new Finance Secretary after being appointed by the Appointment Committee of Cabinet ?

a) J. Shivakumar

b) Ranjan Mathai

c) R S Gujral

d) Sumit Bose

Answer: Sumit Bose. Bose will be new Finance Secretary after being appointed by the Appointment Committee of Cabinet.

4.  Who among the following has been named the new chief executive of General Motors by the major car manufacturing company?

a) R S Gujral

b) Dan Akerson

c) Ranjita Mathai

d) Mary Barra

Answer: Mary Barra. Barra has been named the new chief executive of General Motors by the major car manufacturing company.

5. Where the 29th Junior National Athletics Championships was held?

a)  Mumbai

b)  Bangalore

c)  Kerala

d)  Kolkata

Answer: Bangalore. The 29th Junior National Athletics Championships was held in Bangalore.

6.  Where the IBSF World Snooker Championship was held?

a) Uruguay

b) Syria

c) Jordan

d) Latvia

Answer: Latvia. Chitra Magimairajan won the bronze medal in the IBSF World Snooker Championship held in Latvia.

7.  Maharaja Srikantadatta Narasimharaja Wodeyar Bahadur, the last King of the former …………….  royal family has passed away after heart attack.

a)  Maharashtra

b)  Mizoram

c)  Mysore

d)  Haryana

Answer:  Mysore. Maharaja Srikantadatta Narasimharaja Wodeyar Bahadur, the last King of the former Mysore  royal family has passed away after heart attack.

8. The Chairman of Tamilnadu based political party DMDK …………… announced his retirement from active politics?

a) M.G.Ramachandran

b) Panruti S. Ramachandran,

c) M.Karunanidhi

d) Conjeevaram Natarajan Annadurai

Answer: Panruti S. Ramachandran. The Chairman of Tamilnadu based political party DMDK, Ramachandran announced his retirement from active politics.

9. Who among the following has been named for the Economic Times Lifetime Achievement Award 2013 for Corporate Excellence?

a) Ratan Tata

b) Anil Ambani

c) Azim Premji

d) Mukesh Ambani

Answer: Azim Premji. Premji has been named for the Economic Times Lifetime Achievement Award 2013 for Corporate Excellence.

10. New Lokayukta of Gujarat is Justice……..

a) D.P Buch

b) Ranjan Mathai

c) R S Gujral

d) Sumit Bose

Answer:  D.P Buch. New Lokayukta of Gujarat is Justice D.P Buch, a retired judge of the Gujarat High Court.

Speak Your Mind

*